Előkészítés:
A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A vajat lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a tejet, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet szerecsendiót adunk hozzá, és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a sajtot. A masszát kb. 2 cm vastagon egy deszkán ellapítjuk, és kb. 15 percig hűlni hagyjuk. A kihűlt sajtos masszából kb. 2 cm átmérőjű, ujjnyi rudakat formázunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, azaz a szokásos módon panírozzuk. Az olajat nagyon forróra felmelegítjük, egyszerre 4-5 db. krokettet teszünk bele, és kb. 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy az olajat felitassuk róluk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre