Elkészítés: A megmosott, majd szárazra törölt karajszeleteket kiveregetem, mindkét oldalát sózom, széleit körben kissé bevagdosom, hogy sülés közben ne ugorjon össze.
Előkészítek 4 db nagyobb - kb. 35x30 cm-es - alufóliát, olajjal megkenem, mindegyikre 1 szelet karajt teszek. Karajonként rétegezve rakom a szalonnát, a vékony szeletekre vágott burgonyát, majd a csíkokra vágott paprikát és a félbe vagy gerezdekre vágott paradicsomot. Megszórom rizzsel, ráöntöm az olajat és a bort, borsozom. Lazán, de légmentesen lezárom a fóliát.
Tepsibe teszem, előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütöm 150-170 fokon.
A csomagokat fogyasztáskor bontjuk ki, természetesen forrón kínálva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre