A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, langyosra hűtjük.
A liszthez hozzáadjuk a krumplit, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a cukorral felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a habosra kevert margarinnal, és feltekerjük mint a bejglit. Két végét középre egymásra hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk kb.1 ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsiberakjuk. Tetejüket tojással megkenjük, és reszelt sajtotszórunk a tetejükre.
Pihentetjük, ameddig a sütőt 200 fokra előmelegítjük, ezután a pogácsákat kb. 25 perc alatt megsütjük. Langyosan tálalhatjuk.