A joghurtdiétánál fontos, hogy lassan egyél, rágj meg alaposan minden falatot, közben pedig a jótékony tejsavbaktériumok segítenek helyreállítani a sérült bélflórát, ezzel helyrebillentve az emésztést. Öt napig minden reggel natúr joghurtot fogyassz reggelire néhány evőkanál zabpehellyel vagy cukormentes granolával, ugyanis a vízben oldódó rostok – mint például a zabpehelyben található béta-glükán – a bélflóra egyensúlyáért is felelnek, fontos táplálékuk az itt található jótékony baktériumtörzseknek (például a bifidobaktériumoknak vagy a lactobacillusoknak), de megfelelő mennyiségben fogyasztva a koleszterinszintünkre is jótékonyan hatnak.
Fontos, hogy a joghurtdiéta mellett naponta minimum két liter vizet fogyassz el! Ezt a kiegyensúlyozott diétát, az egészséges táplálkozás szabályait figyelembe véve (link az egészséges táplálkozás kisokosra) akár tovább is tarthatod!
Fontos, hogy élőforrás natúr joghurtot válassz (a csomagoláson fel van tüntetve, ez sosem a magas hőmérsékleten hőkezelt verzió) a csábító gyümölcsös joghurtokat fogyókúra esetén érdemes háttérbe szorítani a magas cukortartalom miatt.
EBÉD: Zöldségkrémleves és grillezett csirkemell, paradicsomos rukkolasalátával
Zöldségkrémleves: 1 teáskanál olajon üvegesre párolunk 1 fej kockára vágott hagymát és 1 gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg karikára vágott cukkinit, 1 szál sárgarépát és 1 piros húsú paprikát. Felöntjük 2,5 dl alaplével és megfõzzük majd összeturmixoljuk. 0,5 dl joghurtot vagy növényi joghurtot zúzott fokhagymával, 1-1 teáskanál reszelt parmezánnal és darált mandulával kikeverünk. A levest a joghurtkrémmel díszítve kínáljuk.
UZSONNA: Gyümölcskehely
1 kisebb banánt megtisztítunk és felaprítunk. Hozzáadunk 1 maréknyi mirelit vegyes bogyós gyümölcsöt (eper, málna, ribizli, szeder stb), majd 1 dl joghurttal kikeverjük.
VACSORA: 1 tenyérnyi szelet teljes kiőrlésű kenyér, sovány sonka, light mozzarella, paprikával
EBÉD: Tárkonyos csirkeragu leves és Gyümölcsös omlett
Az omletthez 2 tojást szétválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját. A tojásmasszát zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megsütjük. 1 dl joghurtot édesítőszerrel és néhány csepp citromlével kikeverünk. Beleforgatunk 15 dkg mirelit málnát. Az omlettet megtöltjük a gyümölcsös joghurttal.
VACSORA: Szárnyassaláta
Kockára vágunk 8 dkg pulykamellsonkát. Meghámozunk és vékonyan felszeletelünk egy friss körtét. Összekeverjük 1 fej salátával. 1 dl joghurtot friss zöldfűszerekkel és curryvel ízesítünk, majd a salátára öntjük. 2 vékony szelet bagetttel fogyasztjuk.
EBÉD: Rozmaringos burgonya zöldséges joghurttal
20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, félbevágjuk. 1 teáskanál olajon megpirítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 1 dl joghurtot pritaminpürével ízesítünk, majd belekeverünk 1-1 kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és lila hagymát. A zöldséges joghurtot a pirított burgonyára öntjük.
UZSONNA: Néhány szem korpás keksz, almával és sovány sajttal
VACSORA: 2 tojásos rántotta (kevés olajon), 1 szelet teljes kiőrlésű toastkenyérrel és uborkával
EBÉD: Fóliában sült hal bulgurral
15 dkg tengeri halfilét megsózunk, borsozunk, nagy alufólialapra fektetjük. Ráhalmozunk 12-12 dkg reszelt sárgarépát és karalábét. Beborítjuk 1/2 szál felkarikázott póréval. 0,5 dl joghurtot kikeverünk 1 teáskanál tejföllel. Sóval, citromborssal, friss zöldfűszerekkel ízesítjük és a zöldséges halra öntjük. A fóliát lezárjuk, és forró sütõben 15 percig sütjük. A bulgurt a csomagolás szerint megfőzzük.
UZSONNA: Gyümölcsturmix
1 db meghámozott almát összeturmixolunk 1 dl joghurttal és 15 dkg mirelit ribizlivel.
VACSORA: Paradicsomos light mozzarella saláta, 3 db rozsos lapkenyérrel
EBÉD: Borsófőzelék (joghurtos habarással) tükörtojással
UZSONNA: Müzli sütve
1 dl joghurtot kikeverünk 2 evőkanál zabpehellyel. Ízlés szerint édesítőszerrel és citromlével ízesítjük. 25 dkg mirelit vegyes bogyós gyümölcsöt (eper, málna, ribizli, szeder stb.) tûzálló tálba halmozunk, ráöntjük a krémet, és forró sütőben 6-8 percig sütjük.
VACSORA: Zöldségtál sonkás öntettel
12 dkg főtt burgonyát felkarikázunk. Tálra rendezzük 10 dkg félbevágott koktélparadicsommal, 1 csíkokra vágott zöldpaprikával és 20 dkg felszeletelt kígyóuborkával. 0,5 dl joghurtot kikeverünk, 5 dkg magas hústartalmú apróra szeletelt sonkafélével, apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, borssal. A mártást a zöldségekre öntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.