Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsés tarhonya

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon a hagymával a tarhonyát megpirítom, sózom, vízzel felöntöm, hogy a tarhonya megpuhuljon. Ha a víz felforrt, átkeverem, lefedem, és hagyom puhulni.

A felkockázott szalonnát egy másik edényben kisütöm, hozzáadom a lencsét áztatás nélkül, sózom, kevés vízzel párolom fedő alatt. Ha megpuhult (kb. 20 perc), a tarhonyához adom úgy, hogy kevés szaftja, leve legyen. Összekeverem.

A virsliket karikára vágom, és kevés olajon kicsit átpirítom. Ezt is a tarhonyás lencséhez adom, és kicsit átforralom. Ha nem maradt lé a tarhonyán, akkor egy kevés vizet teszek rá, hogy az ízek keveredhessenek.

Megjegyzés

Szeretem a lencsét, de a főzeléken és a levesen kívül más receptet nem nagyon ismertem. Egy kis tarhonyát és lencsét kívántam enni, és ez lett belőle. Külföldön a lencsét köretként is fogyasztják, salátának is.
- bregana

Ezek is érdekelhetnek