Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Nyakunkon az ünnepi időszak, amikor minden finomságból szinte duplán fogyasztunk. Ilyenkor előkerülnek a borok, a pezsgők és a likőrök is, utóbbiért pedig rendesen ki kell nyitnunk a boltban a pénztárcánkat. Ezeket az édes italokat azonban otthon, házilag is elkészíthetjük. Íme a 6 legnépszerűbb likőr receptje!
Csokoládélikőr

Hozzávalók: 4 dl tiszta szesz, 2 csomag tortadara, 40 dkg cukor, 1/2 liter víz.

Elkészítése: A tortadarát, a cukrot és a vizet összefőzzük. Ha kihűlt, összeöntjük a szesszel.

Diólikőr

Hozzávalók: 30 dkg négyfelé vágott zöld dió, 2 dkg egész fahéj, 1 dkg szegfűszeg, 30-40 dkg cukor, 1 liter gyümölcspálinka.

Elkészítése: A hozzávalókat csavaros üvegbe rakjuk és ráöntjük a pálinkát. Négy hétre napos helyre állítjuk, s minden nap megrázogatjuk. A végén leszűrjük.

Kókuszlikőr

Hozzávalók: 4 dl tiszta szesz, 50-60 dkg cukor, 1,5 liter tej, 10 dkg kókuszreszelék, 2 csomag vaníliacukor.

Elkészítése: A tejet felforraljuk, és ezt követően a kókuszreszelékkel 1 órán át lassú tűzön főzzük. A tűzről levéve a cukrot és a vaníliacukrot belekeverjük. Ha kihűlt, átszűrjük, és az alkohollal összekeverjük.

Tojáslikőr

Hozzávalók: 30 dkg akácméz, 1/2 liter tej, 4 tojássárgája, 1/4 liter alkohol (90 fokos), csersav, 1/2 vaníliarúd.

Elkészítés: A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, majd kihűlésig kavargatjuk. A mézet a tojássárgával simára keverjük (legalább 15 percig). A kavargatás közben belecsurgatjuk a tejet, végül az alkoholt, és üvegekbe töltjük. A tojáslikőr készítéséhez csak akácmézet használjunk!

Meggylikőr

Hozzávalók: 60 dkg méz, 1 kg meggy, 0,8 liter 80 fokos alkohol, 1/2 liter víz, 5 dkg mandula, 1 dkg fahéj, tört meggymag, 2 szelet héjas citrom, 1 késhegynyi csersav.

Elkészítése: A vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzuk és hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott meggyet a többi hozzávalókkal együtt üvegbe tesszük. Ráöntjük a mézszörpöt, az alkoholt, lekötjük celofánnal, és két hetet állni hagyjuk. Ülepítjük, leszűrjük, üvegekbe töltjük, tároljuk.

Narancslikőr

Hozzávalók: 60 dkg méz, 1 liter víz, 1,5 liter konyak, 4 narancs, 4 szegfűszeg, késhegynyi csersav.

Elkészítése: Meghámozunk 3 narancsot, megtisztítjuk a fehérjétől és összevágjuk, üvegbe tesszük a másik egész naranccsal együtt, majd ráöntjük a konyakot. 10 napig ázni hagyjuk. Hozzáadjuk a vizet, mézzel, csersavval főtt, lehabozott és lehűtött szörpöt. Beletesszük a szegfűszeget és meleg helyen még 10 napig állni hagyjuk. Ülepítjük és üvegekbe töltjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.