Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Szilveszteri malacsült recept
Szilveszteri malacsült
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.

A macaron kitűnő gasztroajándék, főleg, ha saját magunk készítjük el a szeretteinknek. Látszik benne a törődés, a munka, az igényesség, a macaron egy falatnyi luxus, aminek biztos, hogy mindenki örül.

A pontos receptleírások követése mellett az alábbi - a 2016-os Macaron-nap győztesétől, a Mészáros cukrászda cukrászaitól származó - praktikákat is érdemes betartani, ha igazán finom és szép macaronokat szeretnénk sütni.

Óvatosan a tésztával!

Ha valóban szép felületű, fényes tésztájú macaronokat szeretnénk, akkor javasolt a drágább, finomabb szemcseméretű mandulaliszttel dolgozni. Mivel apróbbak a szemcséi, így nem lesz rögös, göcsörtös tőle a macaron felszíne. A legszebb macaronok érdekében a mandulalisztet minden esetben szitáljuk át (a fennmaradó nagyobb rögöket pedig dolgozzuk bele a kedvenc kekszünk tésztájába).

Pihentessünk vagy ne pihentessünk?

A pihentetés a receptben található anyaghányadtól függ. Érdemes olyan receptet keresni, ahol nem kell sokat pihentetni a tésztát, sok esetben a macaron ezen a ponton bukik el. Az egyenletes hőfok és kiegyenlített páratartalom elengedhetetlen a pihentetéshez, amely sok háztartásban csak részben adott.

Töltsük kreatívan!

Míg Mészárosék csak színezik, de nem ízesítik a macaron tésztáját, addig a töltelékeknél a legfőbb vezérelvük a kreativitás. A különféle ganache-alapú töltelékek mellett, számtalan gyümölccsel, lekvárral kombinált töltelékük is van, sőt az egyik legizgalmasabb a gyümölcsszíves töltelék, ahol a maracon közepén valamilyen aszalt gyümölcs kap helyet, s csokoládékrém veszi körül. Ugyancsak jó ötletadó Mészárosék opera macaronja is, ahol a két tésztafél más-más krémet kap, s így a végeredményben is számtalan íz találkozik.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>>
ITT A KEZDŐK ÁLOMSÜTJE: OMLÓS RESZELT TÚRÓS POFONEGYSZERŰEN >>>
JOBB, MINT A BOLTI! EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY SÜTÉS NÉLKÜL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.