A madártej szelet tésztájához tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként hozáadjuk a xilitet. Két részletben beleszitáljuk a lisztet, és finoman beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegíett sütőben, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tésztát pedig egy sütőpapírral borított tálcára visszafordítjuk.
A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a xilittel, a liszttel és a vaníliával, a tejjel lassan sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a xilittel. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekeverjük a vajas krémbe, és a tésztára simítjuk.
A tejszínt keményre vertjük a xilittel, és beborítjuk vele a süteményt, majd villával bordákat húzunk bele.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgatjuk. A másnapi fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Aki nincs hozzászokva kizárólag Xilittel készült süteményhez, keverje esetleg nádcukorral, mert kellemetlen utóhatást (felfújódást) okozhat az elsőre bevitt nagyobb mennyiség! - gaby53
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!