Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Te tudod mi van a levesporodban? Megnéztük a Maggi gyárban!

Maggi
A Maggi szlovákiai (privigyei) gyárában jártunk, ahol végigkövettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásig, bepillantást nyertünk a gyártósor folyamataiba, illetve megtudtuk, mivel készül a Maggi 2017-ben.

MEGÚJULÓ TERMÉKEK

A Maggi 2017-ben a fogyasztók változó igényeire hangolva megújuló termékekkel jelenik meg: megváltozott összetevős krémlevesek és négy új alap várja idén a vásárlókat, melyekhez a konyhában is megtalálható, a fogyasztók számára is ismerős és kedvelt alapanyagokat használtak.

Ezeket a termékeket teszteltük a szlovák Privigyében található Maggi gyárban, ahol a gyárlátogatás során végigkövethettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásba érkezésig, valamint kipróbáltuk a legújabb alapokat is.

A GYÁRTÓSORON

Megtudtuk, hogy a három legfontosabb, minden termékben megtalálható alapanyag a só, a liszt, a keményítő, valamint részletesebb tájékoztatást kaptunk megújuló összetevőkről is. Kiderült az is, hogy Európát többnyire a privigyei gyár látja el, ugyanis 27 országba szállítanak.

A Maggi-alapokhoz a fűszereket, zöldségeket és egyéb alapanyagokat teljesen természetes eljárással tartósítják, ugyanis egytől-egyik szárítással kerülnek a csomagolásokba, így tartósítószer hozzáadása nélkül válik lehetővé, hogy szavatosságukat hosszú ideig megőrizzék. A csomagolóüzembe a szárított összetevők először zsákokba kerülnek, majd a kimért alapanyagok (leveskockaalapok, illetve levespor-mixek) ezeken keresztül folynak le az egy szinttel lejjebb található gyártósorra, ahol a csomagolásokba kerülnek.

Tévhitek a glutamátról

A sokak által rettegett nátrium-glutamát tulajdonképpen nem más, mint egy aminosavnak, a glutaminsavnak a sója, és benne van egy csomó, a természetben előforduló nyersanyagban: a gombában, a paradicsomban, bizonyos kenyerekben és az anyatejben is - utóbbi pedig az egyik legfontosabb aminosavunk.

A nátrium-glutamát már a glutaminsav nátriummal alkotott sója, aminek van egy ízfokozó tulajdonsága, azaza a már meglévő ízeket felerősíti. Bár hiába található meg a természetben, a fogyasztók elutasítók vele szemben, ezért az új receptúrákban kivonásra kerül az összetevőkből. A Maggi új termékeiben, amiket a jövőben leemelünk a polcról, már nem fogjuk megtalálni a nátrium-glutamátot.

MEGVÁLTOZOTT ÖSSZETEVŐK

A nátrium-glutamát kivonása mellett mellett a só-, illetve zsírtartalom-csökkentés is kiemelt szerepet kapott a közelmúltbeli fejlesztések során. A sótartalom a Maggi fix alapok esetében 30%-kal, a főzős leveseknél 5%-kal, a leveskockáknál pedig 6%-kal csökkent, aminek eredményeképp a fogyasztók könnyebben tudják tartani az ajánlott sóvebitelt.

Érdemes tehát a levesporokról alkotott képet újragondolni, ugyanis tényleg tartósítószermentesen, szárításos technológiával kerülnek a csomagokba az alapanyagok, ha pedig nem hiszed, járj utána magad és nézd meg a Maggi csomagolásokon található összetevőket.

A legújabb levesek a következők:

Fokhagymakrémleves
Sajtkrémleves
Rókagombás krémleves
Vargányás krémleves

Az új alapok pedig:

Bolognai spagetti alap
Mexikói csilis bab alap
Sajtszósz alapok
Sonkás-gombás penne alap

Bővebb infót itt találsz >>>

Fűszerek és ízesítők >>>

GRILLEZÉS - TIPPEK, TANÁCSOK A KERTI SÜTÉSHEZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.