Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros egytálétel sertéssel és burgonyával

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felvágjuk vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk serpenyőben, a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve jól átsütjük, míg egy kissé kérget nem kap a hús. Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk. A paprikát és a paradicsomot is hozzátesszük. Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.

Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával (csípős paprikát is tehetünk rá), hozzáöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt, beletesszük a burgonyát, és kis lángon, fedő alatt készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss