Elkészítés: A szalonnát felvágjuk vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk serpenyőben, a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve jól átsütjük, míg egy kissé kérget nem kap a hús. Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk. A paprikát és a paradicsomot is hozzátesszük. Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával (csípős paprikát is tehetünk rá), hozzáöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt, beletesszük a burgonyát, és kis lángon, fedő alatt készre főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre