Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ajánló

Húsos bruchetta - pirítós, ahogy még nem próbáltad - VIDEÓ!

malacpofás bruschetta videó gellért söröző
Az olasz előételek palettája rendkívül széles, de a legegyszerűbb és legkedveltebb egyértelműen a bruchetta. Ám ez a friss paradicsomból, fokhagymából és bazsalikomból készült, zöldségraguval megpakolt pirítós nem csak aperitifnek, sörkorcsolyának is kiváló - pláne, ha némi húst is csempészel bele!

A Gellért Söröző konyhafőnöke, Frideczky András ennek a könnyű, olaszos előéltelnek a magyarosított, húsos-szaftos változatát körömmel és malacpofával álmodta meg. Íme:

hozzávalók:

(4 fő részére)
20 dkg malacpofa
20 dkg köröm
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
3 gerezd

bors
2 dl húsleves
1 fej paradicsom (felkockázva)
1 db paprika

TUDTAD?

A Gellért Söröző 1918 óta fogadja a vendégeket Magyarország egyik leghíresebb szállodájában.

1927-től a Gundel család bérelte a szálló teljes vendéglátását a strand-büfétől a presszón és bárokon át az összes belső étteremig. Gundel Károly úgy gondolta, hogy az elegáns helyiségek mellett ez a söröző nagyon jó polgári étterem lehet a „nem szállóvendégeknek”, ezért felfejlesztette és megnyitotta a teraszt is.

A Söröző saját konyhája 1960-ban épült, és ettől kezdve lett teljes értékű étterem a II. Világháború után, ahova nagypapa és unokája együtt jártak sörözni.

Bruschetta recepteket itt találsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.