Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Ajánló

Húsos bruschetta - pirítós, ahogy még nem próbáltad - VIDEÓ!

malacpofás bruschetta videó gellért söröző
Az olasz előételek palettája rendkívül széles, de a legegyszerűbb és legkedveltebb egyértelműen a bruchetta. Ám ez a friss paradicsomból, fokhagymából és bazsalikomból készült, zöldségraguval megpakolt pirítós nem csak aperitifnek, sörkorcsolyának is kiváló - pláne, ha némi húst is csempészel bele!

A Gellért Söröző konyhafőnöke, Frideczky András ennek a könnyű, olaszos előéltelnek a magyarosított, húsos-szaftos változatát körömmel és malacpofával álmodta meg. Íme:

hozzávalók:

(4 fő részére)
20 dkg malacpofa
20 dkg köröm
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
3 gerezd

bors
2 dl húsleves
1 fej paradicsom (felkockázva)
1 db paprika
 

TUDTAD?

A Gellért Söröző 1918 óta fogadja a vendégeket Magyarország egyik leghíresebb szállodájában.

1927-től a Gundel család bérelte a szálló teljes vendéglátását a strand-büfétől a presszón és bárokon át az összes belső étteremig. Gundel Károly úgy gondolta, hogy az elegáns helyiségek mellett ez a söröző nagyon jó polgári étterem lehet a „nem szállóvendégeknek”, ezért felfejlesztette és megnyitotta a teraszt is.

A Söröző saját konyhája 1960-ban épült, és ettől kezdve lett teljes értékű étterem a II. Világháború után, ahova nagypapa és unokája együtt jártak sörözni.

Bruschetta recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.