Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulapralinés parfé narancsöntettel és mandularopogóssal

MME MME
90 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszhez:
  • 1/2 csomag omlós tészta
  • 0,5 dl juharszirup
  • A krémhez:
  • 14 dkg mandula
  • 6 ek porcukor
  • 1 db zselatinlap
  • 5 ek narancslé + az áztatáshoz
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 db rúd vaníliarúd
  • 4 db tojássárgája
  • 1 tk mandulaaroma
  • 2,5 dl tejszín
  • A narancsos öntethez:
  • 3 ek méz
  • 1/2 db narancs

Elkészítés

  1. A kekszhez kinyújtjuk az omlós tésztát 3 mm-esre, és6 cm-es köröket szaggatunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 8 perc alatt aranysárgára sütjük, majd átkenjük mindet a juharsziruppal.
  2. A mandulát a porcukorral paszta állagúvá őröljük. A zselatint beáztatjuk egy kevés narancslébe. A cukrot sűrűre főzzük forró vízgőz felett a narancslével, a vanília kikapart magjaival és a tojássárgájákkal. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, majd hozzáadjuk az aromát. Kissé hűlni hagyjuk, végül hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  3. A kekszalap köré gyűrűt szorítunk, majd ráhalmozzuk a krémet, és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára. Az öntethez kikeverjük a mézet a narancs kifacsart levével, majd mandularopogóssal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss