Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános puncsszelet

MME MME
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 20 dkg cukorral, majd a sárgáját a 18 dkg cukorral, azután óvatosan összekeverjük őket, majd belekavarjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát.

Egy 32x22cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, 2/3 részig beleöntjük a tésztát, és 160-170 C-fokos sütőben kisütjük a piskótát. A maradék tésztát bármilyen tepsiben kisüthetjük.

A 32x22-es piskótát 3 lapra vágjuk. A középsőt és a másik méretű piskótát egy
edénybe összetépkedjük.

A vizet a 15 dkg cukorral felmelegítjük úgy, hogy a cukor elolvadjon, majd ha kicsit hűlt, beletesszük a rumaromát, és ételfestékkel színezzük. Ráöntjük a tépkedett piskótára, azután összegyúrjuk.

Az alsó és a felső 32x22-es lapot megkenjük baracklekvárral, és betöltjük az összegyúrt piskótás masszával.

Végül bevonjuk a vékonyra nyújtott, pirosra színezett marcipánnal. Felszeleteljük, tetszés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek