Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 20 dkg cukorral, majd a sárgáját a 18 dkg cukorral, azután óvatosan összekeverjük őket, majd belekavarjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát.
Egy 32x22cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, 2/3 részig beleöntjük a tésztát, és 160-170 C-fokos sütőben kisütjük a piskótát. A maradék tésztát bármilyen tepsiben kisüthetjük.
A 32x22-es piskótát 3 lapra vágjuk. A középsőt és a másik méretű piskótát egy
edénybe összetépkedjük.
A vizet a 15 dkg cukorral felmelegítjük úgy, hogy a cukor elolvadjon, majd ha kicsit hűlt, beletesszük a rumaromát, és ételfestékkel színezzük. Ráöntjük a tépkedett piskótára, azután összegyúrjuk.
Az alsó és a felső 32x22-es lapot megkenjük baracklekvárral, és betöltjük az összegyúrt piskótás masszával.
Végül bevonjuk a vékonyra nyújtott, pirosra színezett marcipánnal. Felszeleteljük, tetszés szerint díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre