Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marharagu petrezselymes gombóccal

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A raguhoz:
  • 1 kg marhahús
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma durvára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dl marhahúsleves
  • A petrezselymes gombóchoz:
  • 15 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 1/4 csésze aprított petrezselyem
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 0,6 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. Közben az 5x5 cm-es kockára vágott marhahúst a lisztben megforgatjuk, majd lerázzuk róla a felesleget.

Az olaj felét felmelegítjük egy fazékban, adagonként aranybarnára sütjük benne a húst, majd kiszedjük egy tálra.

Hozzáöntjük a megmaradt olajat, felmelegítjük, rászórjuk a durvára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a durvára vágott sárgarépát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg a lé 3/4 része elpárolog.

A marhahúst visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a paradicsompürét és a levest, utána felforraljuk. Lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe 1 és 3/4 órára.

Amíg sül a hús, elkészítjük a petrezselymes gombócot. A lisztet egy közepes tálba szórjuk, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzákeverjük a tojást, a sajtot, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott paradicsomot és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk.

A sütőből kivett ragu tetejére 2 evőkanál segítségével, gombócokat szaggatunk, egymástól kb. 2 cm-es távolságban. Ezután a sütőbe visszatéve, fedő nélkül 20 percig sütjük, míg a gombócok megpirulnak.

Salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss