Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-krémleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.

A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel, beleteszem az ételízesítőt és az erőleveskockát, felforralom, majd kisebb lángon addig főzöm, míg a répa megpuhul. Merülő turmixszal össze turmixolom, lassan belecsurgatom a tejszínben elkevert tojást (lassan, állandó keverés mellett, hogy a tojás össze ne ugorjon). Visszateszem a tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.

Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.

Megjegyzés

Először próbálkoztam a medvehagymával, a piacon vettem 1 csomaggal 400.- forintért, a harmadából készült a leves.

3 levélből próbaként bazsalikommal, fokhagymával, olívaolajjal pestót készítettem, a maradék leveleket egyelőre a mélyhűtőbe tettem.

A leves egyébként nagyon finom lett! Jó étvágyat, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss