Elkészítés: Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.
A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel, beleteszem az ételízesítőt és az erőleveskockát, felforralom, majd kisebb lángon addig főzöm, míg a répa megpuhul. Merülő turmixszal össze turmixolom, lassan belecsurgatom a tejszínben elkevert tojást (lassan, állandó keverés mellett, hogy a tojás össze ne ugorjon). Visszateszem a tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.
Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre