Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-kolbászos muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A medvehagymát apróra felvágjuk. A kolbászt lekarikázzuk, majd kisebb kockákra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát, és fakanállal jól összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat, és kézi habverővel simára keverjük.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

A muffinformát papírral kibéleljük (vagy szilikonos formákkal) majd belekanalazzuk a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

Megjegyzés

A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.
- kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss