Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa

90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A medvehagymás pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit konyharuhával letakarva, fél órát meleg helyen pihentetünk.
  2. Közben a medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a vastag szárakat kiválogatjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva újabb 20 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
  4. Ezután ismét kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a maradék medvehagymával. Az előbbi módon ismét felcsavarjuk, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. A pogácsákat megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 percet pihentetjük.
  6. Ezt követően 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A tavasz elmaradhatatlan pogácsa receptje. - herczeg andi

Ezek is érdekelhetnek

Friss