Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a tojás sárgájával, a kevés tejfölben feloldott élesztővel és a sajttal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi anyagot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Összeállítás után kétszeresére kelesztjük.
1,5 ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, felvert tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk a tetejét. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ismét pihentetjük kb. fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben szalmasárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre