Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem, majd ebbe keverem bele rögtön a búzadarát, hogy megszívja magát.
A sárgáját a maradék cukrokkal kifehéredésig, legalább 5 percig keverem géppel. Hozzáadom az olajat, a tejfölt, a citromhéjat, és tovább keverem, majd a lisztet és a sütőport, végül a búzadarás fehérjehabot is beleforgatom.
Zsírpapírral kibélelem a tepsit, ebbe beleöntöm a tészta 2/3 részét. A maradékhoz hozzákeverek 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet. Csőrös habzsákba töltöm ezt a kakaós tésztát, és csíkokkal berácsozom a tepsiben lévő tésztát.
A meggyszemeket eloszlatom a tetején. Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után kockára vágom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre