Elkészítés: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Muzsdéj: 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, kevés szódavízzel és olívaolajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.
A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külö-külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús, állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre