Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindennapi halászlé

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 3,5 liter forrásban lévő vízben mintegy 10-15 percen keresztül előfőzünk 4 közepes fej apróra vágott hagymát. 3 púpos evőkanál pirospaprika következik, egy rövid csíknyi pirosarany meg 2 darab halászlékocka, 1 kis dobozos sűrített paradicsom.

Néhány perc elteltével tesszük hozzá az összesen 3 kilónyi besózott pontyszeletet. Miután ismét felforrt a lé, közepes forralás mellett éppen 20 percet főzzük.

Az utolsó néhány pecben ellenőrizzük a sósságot, ha kell még, teszünk bele egy kicsit.

25 dkg gyufaszál tésztát kifőzünk, és ezzel tálaljuk a halászlét.

Megjegyzés

Többen is főzik ezzel a módszerrel Baján a halászlevet.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss