Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mititei (picurkák)

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Daráljuk le többször a húst a faggyúval együtt (vagy disznózsírral, ha nincs bárányfaggyú), és tegyük 1 napra a jégszekrénybe.

Másnap a hozzávalókat hozzákeverjük, ízésítjük ízlés szerint, a szódabikarbónát a citromlével semlegesítjük, majd hozzáadunk 2 kanál vizet, 2 kanál olajat, és nagyon alaposan összekeverjük.

Nedves kézzel kis hengereket formálunk, és a forró grillen megsütjük.
Mustárral és friss kenyérrel fogyasztjuk. Sör dukál utána!

Megjegyzés

Ez egy tipikus török étel, amit a románok átvettek tőlük már nagyon rég…. és nincs majálisozás vagy week end a zöldben nélküle Romániában...
- mjjbaba

Ezek is érdekelhetnek

Friss