Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós rácsos linzer

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg finom liszt
  • 25 dkg grillázs mogyoró
  • 30 dkg margarin
  • 18 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • pici só
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 5-6 dl házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálban a lisztet, a mogyorót, a puha margarint, a fűszereket és a sütőport összekeverem. A tojásokat egy pohárban felverem, egy keveset meghagyok a rácsok lekenéséhez, a többit a tésztához keverem. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy lapos közepes méretű tepsit nagyon vékonyan kiolajozok, ebbe nyomkodom a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen a lekvárnak. A tésztából rácsnak meghagyom az 1/5 részét, nem kell többet.

A tészta tetejét vastagon megkenem lekvárral, majd vékony nudlikat sodrok a félretett tésztából, és azt is rács formában lerakom. A rácsokat a félretett kevéske tojással lekenem, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.

Hagyom kihűlni, és azután szeletelem fel.

Megjegyzés

A nudliknál kisebbeket sodrok és egymáshoz illesztem őket, ha nem ér egészen a végéig, nem kínlódok vele, mert a sütés után úgysem látszik.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss