Elkészítés: Egy nagyobb tálban a lisztet, a mogyorót, a puha margarint, a fűszereket és a sütőport összekeverem. A tojásokat egy pohárban felverem, egy keveset meghagyok a rácsok lekenéséhez, a többit a tésztához keverem. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy lapos közepes méretű tepsit nagyon vékonyan kiolajozok, ebbe nyomkodom a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen a lekvárnak. A tésztából rácsnak meghagyom az 1/5 részét, nem kell többet.
A tészta tetejét vastagon megkenem lekvárral, majd vékony nudlikat sodrok a félretett tésztából, és azt is rács formában lerakom. A rácsokat a félretett kevéske tojással lekenem, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Hagyom kihűlni, és azután szeletelem fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre