Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas kuglóf

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral. tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.
  2. sóval és a szódabikarbónával elvegyített lisztet három részletben beleforgatjuk, végül állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
  3. Az így kapott tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és  175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. ha megsült, hagyjuk kihűlni a süteményt a formában, végül borítsuk ki belőle a tányérra.

CSOKIS-TEJKARAMELLÁS KUGLÓF >>> 

Megjegyzés

Hozzávalók: 12 szelethez.

Ha a kuglóf teteje túl hamar pirulni kezd, fedd le egy darab alufóliával, és így süsd tovább a receptben megadott ideig.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss