Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Vannak ételek, amelyekkel hosszan szemez az ember, mielőtt nekivágna. Pedig érzi, hogy siker lesz, mégis vár… Így voltam én is ezzel a tortával.

Végül elérkezett a pillanat, és elkészítettem. És meg kell mondanom, hogy a vártnál is nagyobb sikert aratott.

Ha a Mojito a nyár itala, akkor ez a torta a nyár desszertje lesz!
Ha a Mojito a nyár itala, akkor ez a torta a nyár desszertje lesz!

Általában azt szoktam javasolni, hogy amikor receptkönyvből vagy online recepttárakból főz valaki, nem feltétlen mindig ragaszkodni a mennyiségekhez és arányokhoz, lehet, sőt érdemes a megérzésre is hallgatni. Hát ezzel a tortával most nem ez a helyzet. Érdemes követni és betartani a leírást, mert így van kipróbálva, így tökéletes.

Mojito torta

Vigyázat! Csak felnőtteknek!
Vigyázat! Csak felnőtteknek!

Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg barnacukor
15 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
7 dl tejszín
25 dkg mascarpone
25 dkg barnacukor
2 csokor menta
8 lime
1,5 dl rum
1 csomag habfixáló
8 db zselatinlap

Elkészítés: A tojásokat 15 dkg barnacukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

5 dl tejszínt felverünk, majd a mascarponéval óvatosan összekeverjük. 8 lap zselatint vízbe áztatunk.

3 lime héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük. A menták leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat félretesszük dekorációnak. A többi levelet apróra vágjuk. A 25 dkg barnacukrot 5 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor. Levesszük a tűzről, és a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott mentát és a lime reszelt héját, majd az egészet a mascarponés tejszínbe forgatjuk.

Fél órát dermedni hagyjuk. Addig 3 lapba vágjuk a kihűlt piskótát, a rummal meglocsoljuk, és ezt is pihentetjük fél órát.

A krémmel betöltjük a lapokat, a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a mentabóbitákkal és a filézett lime gerezdekkel díszítjük. Még 1 órát pihentjük, majd tálaljuk.

Üdítő és bódító egyszerre!
Üdítő és bódító egyszerre!

Alapjában véve nagyon sok oka lehet annak, ha az ember főzésre adja a fejét. Férfi és nő is más okból főz, és persze az életkor vagy élethelyzet sem mindegy…

A fiatalabb nők igyekeznek megtanulni főzni, mert így a legtöbb férfit az ujjuk köré tudják csavarni. Szeretnek meglepetést okozni, elbűvölni, csábítani - és a főzés erre kiváló, ráadásul kreatív és a lehetőségek száma a végtelenhez közelít. Persze idővel napi rutinná alakul a főzőcske, mindennapivá válik, egy szép napon azt veszi észre a takaros menyecske, hogy minden este dolog van a konyhában. Ekkor kell kitartani, és a monoton otthoni konyhai munkát átfordítani, változatossá tenni, barangolni az országok, nemzetek konyhái és ízei között, új recepteket kipróbálni, változtatni a helyszíneken (konyha, kert, terasz, erkély szabadtér, tópart), ételeket kreálni. A lényeg, hogy fel kell dobni a konyhai ténykedést, és akkor öröm lesz a főzés, nem pedig kötelesség.

Őszi Balázs
Őszi Balázs

A férfiak helyzete egyszerűbb. A klasszikus férfitípus az éhesen hazatérő, aki elé azonnal ételt kell tenni (ami állítólag kb.60 recept /év egy átlagos háztartásban), ő megeszi, és mindenki megy a dolgára. Nem szívderítő. Aztán van az a férfi, aki hétvégenként csillogtatja főzőtudományát, viszonylag nagy halom mosogatnivalót hagyva maga után hozadékként. És vannak az abszolút befutók: a főzni tudó férfiak.

Minden összejövetel, buli centruma a konyhában van. A legtöbb üzlet tányérok felett köttetik, a leglazább szabadtéri programok fontos tartozéka a bogrács vagy grillsütő. Ezért aki feltalálja magát ezekben a szituációkban, és magabiztosan nyúl az alapanyagokhoz és ételekhez, csak nyerhet. Nem beszélve arról, hogy a nők szerint a főzni tudó férfiaknak „van stílusuk”.

Hölgyeim, uraim, a Mojito torta tökéletesen alkalmas arra, hogy az idei nyár favoritja legyen, csak ki kell próbálni, és biztos a siker!

További torták Balázstól:

Meggyes-mákos sajttorta >>>

Karamelltorta >>>

Csokitorta mascarponekrémmel >>>

Chilis-mangós fagylaltbomba >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.