A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Alapételek

Vacsora fél óra alatt: sajttal töltött gomba lépésről lépésre

Mozzarellával töltött gomba paradicsomos salsával
Hétköznap ritkán jut időnk háromfogásos ebédet vagy vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és az egyszerűség számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, leggyakrabban a csirke, egy kiadós egytálétel vagy a tészta jut eszünkbe, pedig ennél bátrabban is választhatunk. Mutatunk például egy mozzarellával töltött gombát, amelyhez friss paradicsomos salsa dukál. És a legjobb, hogy most az összes a recepthez szükséges hozzávalót egyszerre meg is rendelhetjük.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

MOZZARELLÁVAL TÖLTÖTT GOMBA PARADICSOMOS SALSÁVAL
A HOZZÁVALÓK:

12,5 dkg mozzarella
30 dkg krumpli
20 dkg paradicsom
30 dkg gomba
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dkg kapribogyó
3 dkg fekete olajbogyó
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

2 db sütőpapír
2 db keverőtál
hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!
A RECEPT >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Az alapanyagok:

A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A lilahagymát apróra végjuk, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát egy kés lapjával szétnyomjuk, az olajbogyót karikákra, a gombák törzsét pedig kockára vágjuk.

2. A krumpli

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és ráhelyezzük a felszeletelt krumplit. Meglocsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

3. A salsa

Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot, a kapribogyót, az olajbogyót és 2-3 evőkanál olívaolajat. Jól étkeverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét is, majd megsózzuk és megborsozzuk. Tálalásig félretesszük.

4. A töltelék

Egy másik keverőtálban elkészítjük a gomba töltelékét. Összekeverjük a felkockázott mozzarellát, az apróra vágott gombaszárakkal és a maradék lilahagymával. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk.

5. A gomba

Kivesszük a sütőből az elkészült krumplit. Átrakjuk a tepsiből egy tányérra, és tálalásig melegen tartjuk. Megtöltjük a gombafejeket a töltelékkel és egy másik sütőpapírt teszünk a tepsibe. A megtöltött gombákat a tepsire tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

6. A tálalás

Minden tányérra teszünk a sült krumpliból, mellé rakunk egy-egy gombát és a paradicsomos-kapris salsát. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.