Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustárkrémleves körtefalatokkal és zellertócsnival

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • 1 nagy körte
  • A tócsnihoz:
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • fél ctirom reszelt héja
  • 5 dkg dió
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a forró vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, átforgatjuk, beledobjuk a babért és a gyömbért, felöntjük a fehérborral, pár percig forraljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldséglevessel és a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Kivesszük a babért, majd a mustárokat hozzáadva a levest kézi turmix-szal pürésítjük szép simára. Sózzuk, borsozzuk.

A tócsnihoz lereszeljük a zellert és a burgonyát, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a citromhéjat ás a durvára darabolt diót, összedolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, olajjal megkenjük, a zelleres masszából korongokat formázunk, meglocsoljuk olajjal. 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A körtét megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a levesbe tesszük, egyet forralunk rajta. A levest a kisült zellertócsnival kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss