Elkészítése: A tésztához a tojássárgákat a cukorral, a sütőporral meg a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaót, a tejet, végül beleszitáljuk a lisztet. Alaposan kikeverjük, és kikent, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük. Forró sütőben tűpróbáig sütjük.
Simára keverjük a cukrot a tojásfehérjékkel - ha van maradék fehérjénk, eggyel-kettővel szaporíthatjuk - és gőzön, habverővel kevergetve sűrűre, fényesre főzzük.
A tészta tetejére simítjuk, és a sütőbe visszatolva a tepsit, nagyon kis lángon rászárítjuk az édes habot. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az egészet bevonjuk csokoládémázzal, amelyhez a cukrot a kakaóval meg egy kevés vízzel simára keverjük, tovább kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, beledobjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvadt, majd a tésztára öntjük.
Szellős helyen addig hagyjuk állni, amíg a tésztára a máz rá nem száradt, majd kis kockákra vágva adjuk asztalra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre