Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Nem csak magyarosan jó! 5 verhetetlen lecsórecept a nagyvilágból

Ratatouille - mediterrán lecsó
A nyár egyik nagy nagy kedvence a lecsó, nem véletlenül: gyors, laktató, finom, és nem utolsósorban olcsó. Remek fogás kerti partikhoz, bográcsos főzésekhez, nagy társaságokhoz, de egyszerű nyári vacsorának is kiváló. Különleges lecsó receptek következnek a világ különböző pontjairól.

A lecsó szuper nyári kaja, ugyanis villámgyorsan elkészíthető, szezonális alapanyagokból. Minden magyar ismeri - de azt már talán kevesebben tudják, hogy nem csak magyar étel, több nemzet is büszkélkedhet a saját lecsóval. Ezek persze alapjaiban hasonlatosak a paradicsom-paprika-hagyma egységétől népszerű magyar lecsóhoz, mégis merőben eltérőek a hungarikumként elterjedt egytálételtől.

Az izraeli lecsóspecialitásnak, a shakshukának az a különlegessége, hogy római köményes és petrezselymes fűszerezést kap a szokásos paradicsom-paprika-vöröshagyma alapanyagokhoz, és emellett tükörtojás vagy rántotta formájában tojás is kerül bele.

Az olasz peperonata alapja szintén a paprika, paradicsom és a vöröshagyma, ehhez kerül még fokhagyma, olívaolaj és petrezselyem.

Nem is olyan távoli rokona a mi lecsónknak a szerb dzsuvecs vagy gyuvecs, ami jellemzően cserépedényben készül, rizzsel és hússal rétegezve, de nem ritka kiegészítő benne a padlizsán, a zöldbab és a zöldborsó sem.

A méltán híres francia lecsót, a ratatouille-t nagyon senkinek nem kell már bemutatni: a paradicsom- paprika-hagyma kombinációja padlizsánnal, cukkinivel megspékelve, petrzselyemmel és fokhagymával fűszerezve.

A menemen pedig a lecsó török változata: a paprika, a paradicsom és a vöröshagyma hármasa (tükör)tojással.

A következő receptek betekintést nyújtanak különböző nemzetek sokszínű lecsó-világába. Abban nincs teljes egyetértés, hogy az eredeti recept pontosan mi, de ennél a fogásnál ez megbocsájtható, hiszen ahány ház, annyi lecsó.

Legjobb lecsó receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.