Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi gombócleves borjúhússal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg borjúhús
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • 2 rózsa karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • egész bors
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • liszt
  • A burgonyagombóchoz:
  • 2-3 szem burgonya
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.

Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd amikor megfőtt, burgonyanyomóval összetörjük, teszünk hozzá 1 tojássárgáját. Összedolgozzuk,
és cseresznye nagyságúra formázzuk.

Amikor a hús félig puha, belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldség félig puha, hozzáadjuk a karfiolt és a zöldborsót, majd amikor majdnem kész, sűrítjük a vajon világosra pirított petrezselymes rántással, végül hozzáadjuk a külön, kevés vajon megpárolt gombát. Dúsítjuk tejszínnel, és beletesszük a cseresznye
nagyságúra formázott burgonyagombócot.

Amikor a gombócok is megfőttek, azonnal tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss