Elkészítés: A húst felszeletelem, kicsit kiklopfolom, majd lisztben megforgatom. Ezután a 6 kanál olajat és a 10 dkg vajat felmelegítem, és a húst natúr szeletként megsütöm. Tepsibe teszem.
A hús után visszamaradt vajas lében megpárolom a megtisztított, felszeletelt gombát, leveszem a tűzről, befűszerezem borssal, sóval, majd a hússzeletekre elosztom. A gomba tetejére fektetem a sonkaszeleteket, majd a sajtot, és 200 fokos előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul.
A körethez a krumplit félpuhára főzöm. A hús és a gomba visszamaradt sütőlevéhez adom a másik 10 dkg vajat, felolvasztom, és a leszűrt krumplit ebben sütöm készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre