Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óvári sertésszelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 szelet karaj (kb. 60 dkg)
  • 12 szelet sonka
  • 25 dkg fehér csiperkegomba
  • 30 dkg óvári félzsíros sajt (trappistával is készülhet)
  • 6 evőkanál olaj
  • 10 dkg vaj
  • liszt
  • bors
  • A körethez:
  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeletelem, kicsit kiklopfolom, majd lisztben megforgatom. Ezután a 6 kanál olajat és a 10 dkg vajat felmelegítem, és a húst natúr szeletként megsütöm. Tepsibe teszem.

A hús után visszamaradt vajas lében megpárolom a megtisztított, felszeletelt gombát, leveszem a tűzről, befűszerezem borssal, sóval, majd a hússzeletekre elosztom. A gomba tetejére fektetem a sonkaszeleteket, majd a sajtot, és 200 fokos előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul.

A körethez a krumplit félpuhára főzöm. A hús és a gomba visszamaradt sütőlevéhez adom a másik 10 dkg vajat, felolvasztom, és a leszűrt krumplit ebben sütöm készre.

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű elkészíteni. És az a vajas illat és íz egyszerűen mámorító. Ha valakinek kérdése van, írjon. - kiscsaj85

Ezek is érdekelhetnek

Friss