Elkészítés: A lisztet öntsünk mély tálba, keverjük el a sóval, adagoljuk bele a fűszereket, újabb keverést követően öntsük hozzá az étolajat, majd az egészet morzsoljuk össze. Üssük rá a tojást, zuppantsuk bele a felfuttatott élesztőt, végül a szemes mákot és a langyos tejfölt. Kézzel addig gyúrjuk-dagasszuk a masszát (10-12 perc), amíg már nem ragad az edény falához. Ha nagyon kemény lenne a tészta, pici olajjal puhíthatjuk, bár erre rendszerint nincs szükség.
Fertályóra pihentetést követően kettéosztjuk a masszát (így könnyebben kezelhető), s előbb az egyik cipót nyújtjuk és szaggatjuk ki, majd a másikat. A kinyújtott tészta 5-6 milliméter vastag legyen, szaggatásra pedig 3 centiméteres formát válasszunk – semmiképp se nagyobbat, mert a pogik belseje nem fog tudni átsülni. Ennél kisebb szaggató pedig már miniatűr falatokat eredményezne.
A sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe egymástól 1-2 cm-re helyezett pogácsák tetejét kenjük meg egész felvert tojással. Újabb fertályóra pihentetést követően toljuk a tepsit a 240 fokra felfűtött sütő középső rácsára. Már 10 perc elteltével ellenőrizzük paprimákosainkat: akkor jók, ha a talpacskájuk egészen sötét barna, így lesz ropogós.
Vigyázzunk, mert 1-2 perc alatt megég! (Ez sem gond: a kihűlt pogik alján lévő égett réteget fűrészfogú késsel kapargassuk le.)