Előkészítés: A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk, megmossuk. Sóval, 1 evőkanál citromlével, cukorral ízesített vízben kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, majd leszűrjük, a vágott snidlingben megforgatjuk. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A paradicsomot megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A húst megmossuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és bedörzsöljük az ételízesítővel.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megpároljuk. Összekeverjük a paradicsommal, és félretesszük. Felforrósítjuk a maradék olajat, a húsok mindkét oldalát megkapatjuk benne. Aláöntjük a bort, és addig pirítjuk a húst, amíg a bor elpárolog.
A hollandi mártáshoz: a tojások sárgáját gőzfürdőben állandóan keverve habosra kikeverjük a tejszínnel, kis adagokban hozzáadjuk a lágy vajat, és besűrítjük. Sóval, citromlével ízesítjük. Ha a mártás összeugrik, vegyük le a gőzről, adjunk hozzá egy kanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal, habverővel keverjük el. Ezután tegyük vissza a gőzre, és folytathatjuk a sűrítést.
Az avokádót meghámozzuk, húsát villával összetörjük, és összedolgozzuk a citromlével. A mártást összekeverjük az avokádóval, és beledolgozzuk a paradicsosmos-hagymás szalonnát.
A húst a burgonyával tányérra rendezzük, melléfektetjük a spárgát, leöntjük az avokádós habbal, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1272 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.