Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pékpecsenye

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tarját kicsontozom, 10 szeletre vágom. A csontból készítek egy kellemes húslevest, aminek levéből használok majd az ételhez.

A hússzeleteket kiklopfolom, széleit több helyen bevagdosom, lisztben megforgatom, sózom, borsozom, kicsit pihentetem. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom.

Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöm, meghintem a pirospaprikával, felöntöm a borral, hozzáadom a zúzott fokhagymát. A hússzeleteket átfordítom, ha kell, másik oldalukra is hintek kevés pirospaprikát, majd felöntöm annyi húslevessel, hogy ellepje. Fedő alatt közepes lángon omlósan puhára párolom. Amikor kész, a húskat kiemelem a szaftból, melegen tartva félreteszem.

Közben a kenyérszeleteket kenyérpirítóban megpirítom, a koviubit felcsíkozom, tálalhatok is. A pirított kenyérszeleteket megmártom a hús szaftjában, 2-2 szeletet adok egy tányérra, minden szeletre kerül 1-1 szelet tarja, a kovászos uborkával díszítve adom az asztalra.

Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss