Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.
Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.
Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!
75 dkg liszt (BL55)
3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
7,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
1,5 dkg finom szemű tengeri só
4 dkg friss élesztő
1 db narancs finomra reszelt héja
A kenéshez:
1 db tojás
1 ek tej
Az ízesítéshez:
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg aprított pisztácia
5 dkg szeletelt mandula
3 db fürjtojás
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.