Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns babsaláta

120 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.

A bacont kétujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot, megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.

A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.

Megpirítunk 1 vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfűleveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan *5 perc alatt kész* salátarecept. Viszont azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap tényleg csak össze kell dobni. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss