Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell gesztenyével és gyömbéres almával

MME MME
60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, grill fűszerkeverékkel mindkét oldalát megszórjuk. Lisztbe mártjuk, s forró olajon megsütjük.

Mézet karamellizálunk, vékony csíkokra felvágott friss gyömbért teszünk bele. Áthevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, gerezdekre vágott almát. Átforgatjuk.

A barnarizst – mint a tésztát – forrásban lévő sós vízben kifőzzük (30-35 percig). Leszűrjük. Kiolajozott formába töltjük, majd tálaljuk.

A megtisztított burgonyát rácsos burgonya szeletelővel leszeleteljük, leöblítjük, ruhán leszárítjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.

Köretként adunk a húshoz vörösborban áztatott aszalt szilvát és alma chipszet.

Felhalmozzuk a tálra a rácsos burgonyát, az alma chipszet, az aszalt szilvát. Mellé borítjuk a rizst. A hús talapzata lesz a gyömbéres alma. A hússzeletekre kerül a vajon pirított, főtt, szemes gesztenye.
Petrezselyemzölddel, narancsgerezddel díszítjük.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss