Elkészítés: Egy nagyobb tálban a puha vajat összekeverjük az összes hozzávalóval, a tojásból egy keveset hagyjunk a rácsok megkenésére. Puha, kicsit ragadós tésztát kapunk, már most isteni az illata. :)
Egy kis időre hőtőbe tesszük, majd egy nagyobb tepsit veszünk, és a tészta 3/4 részét kézzel belenyomkodjuk, egy kicsi peremet csinálunk neki. Az egész üveg lekvárt eloszlatjuk a tészta tetején.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kevés liszten a maradék 1/3 tésztából rácsokat sodrunk a tetejére. A rácsokat a maradék tojással megkenjük, és kb. 30 percig sütjük. Kihűlés után a tepsiben szeleteljük fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre