Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos linzer finomabban

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 28 dkg tea vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 db szép nagy alma finomra reszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 marék puha kandírozott narancshéj
  • 1 marék áztatott mazsola
  • Valamint:
  • 7,5 dl házi lekvár

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálban a puha vajat összekeverjük az összes hozzávalóval, a tojásból egy keveset hagyjunk a rácsok megkenésére. Puha, kicsit ragadós tésztát kapunk, már most isteni az illata. :)

Egy kis időre hőtőbe tesszük, majd egy nagyobb tepsit veszünk, és a tészta 3/4 részét kézzel belenyomkodjuk, egy kicsi peremet csinálunk neki. Az egész üveg lekvárt eloszlatjuk a tészta tetején.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kevés liszten a maradék 1/3 tésztából rácsokat sodrunk a tetejére. A rácsokat a maradék tojással megkenjük, és kb. 30 percig sütjük. Kihűlés után a tepsiben szeleteljük fel.

Megjegyzés

Az alma és a dió fellazítja a tésztát, a fűszerek illatossá teszik, ha nincs otthon házi lekvárunk, akkor válasszunk hígabbat és magasabb gyümölcstartalmút.

A fenti mennyiségből egy gáztepsinyi mennyiség lesz. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss