Elkészítés: Ennek a receptnek az a érdekessége, hogy nem kell előre megfőzni héjában a krumplit. A megtisztított krumplit felkarikázom, és rétegesen körülbelül 10 centi magas tepsibe helyezem a felkarikázott főtt tojással és a felszeletelt kolbásszal vagy virslivel. (Mindkettővel nagyon finom.) A rétegeket megsózom, legfelülre a krumpli kerül, amit nyakonöntök tejföllel. Ez a rétegezés ne tartson egészen a tepsi pereméig, érjen kicsit alább, mert mindezt felöntöm annyi tejjel, hogy az ételt éppen ellepje. Sütőben 180 fokon sütöm addig, amíg a tej elfő, és a rakott krumpli teteje piros lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre