Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott padlizsán fűszeres mártogatóssal

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 2-3 db padlizsán
  • olaj a sütéshez
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • Tejfölös- fokhagymás öntet:
  • majoránna
  • petrezselyem
  • kis doboz tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, majd meghámozzuk és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szépen karikázott padlizsánszeleteket megsózzuk, néhány percre tálcára terített papírtörlőre tesszük.
  2. Bepanírozzuk, a megszokott liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütjük.
  3. A tejfölt a fűszerekkel, és az apróra darabolt fokhagymával összekeverjük , ezzel az öntettel kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss