Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legtöbb háztartásba akad legalább három-négyféle halkonzerv, amelyek fő felhasználási területe a reggeli. Bizonyos esetekben azonban ezek a halkonzervek életet is menthetnek, hiszen, ha van halkonzerv, akkor már főzni is lehet belőle. Halkonzervvel áthidalható egy hirtelen jött vendégség, egy be nem tervezett ebéd vagy egy félig kész saláta.

Persze ez csak akkor igaz, ha olyan alapanyagot tartunk otthon, ami könnyen alakítható, épp ezért a vásárláskor érdemes nem csak ízesített szószban pihenő halat beszerezni, hanem néhány doboznyi növényi olajban (legjobb esetben olíva olajban) lévő halat venni. Jó választás lehet a sprotni, a makréla vagy a tonhal.

A halkonzervből könnyedén készíthetünk pástétomot. A halkonzervben lévő olaj vagy szósz egy részének felhasználásával csak össze kell törni villával a halat, finoman fűszerezni, kicsit krémesíteni, aztán már mehet is a kiflivégekre vagy épp egy ropogós brushettára.

Főételek esetében a lecsöpögtetett hal kerülhet rakottasokba, akár magában, akár valamilyen ragunak elkészítve. Tésztával, burgonyapürével, rizzsel, zöldségekkel rétegezve gazdag, izgalmas egytálételt készíthetünk belőle. Hallal készített ragu tökéletes lehet egy olaszos tésztaételhez is. Itt jók lehetnek az eleve paradicsomos szószban kínált halak, de olíva olajos vagy akár tejszínes mártást is készíthetünk. A szószokat kedvünk szerint, a hal és a fogás karakterének megfelelően fűszerezhetjük.

A hal vagy a halból készített ragu nem csak főtt tésztával kitűnő, hanem nagyon jó helye van számos pizzán is. A halkonzervből készíthetünk tonhalas pizzát, de ha kellően nagy a választék, akkor egy frutta di mare is kifuthat a kezünk alól.

 

A tonhal a saláták esetében is valódi jolly joker. Nincs benne szálka, kellemes az íze, mutatós, nagyobb darabokra bontva pihenhet a salátánkon. Készíthetünk vele klasszikus tonhalsalátát vagy belekomponálhatjuk számos más salátába is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.