Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta olívaolajjal

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 20 dkg tisztított, darált mandula
  • 10 dkg durvára darált dió
  • fél citrom leve és héja
  • 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • A mázhoz:
  • 25 dkg natúr krém sajt
  • porcukor
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az olívaolajat és a tojásokat kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg feloldódik. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belecsavarjuk a citromlevet, csipetnyi sót is szórunk bele, és elkeverjük benne a reszelt sárgarépát. A dió-mandula keverékben elvegyítjük a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez vegyítjük.

Egy 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt, csatos tortaformába öntjük a tésztát. Körülbelül 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva kisebbre állítjuk a hőfokot, és még körülbelül 50 percig sütjük a tortát. Tűpróbát kell alkalmazni, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában.

10 percig még a formában hagyjuk hűlni a tésztát, majd leszedjük róla a forma peremét. Hagyjuk jól kihűlni, és csak másnap vágjuk meg. (A torta a fagyasztást is jól bírja.)

A mázhoz a krémsajtot ízlés szerinti porcukorral és pár csepp citrommal simára keverjük, majd bekenjük vele az egész tortát.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss