Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén kb. fél tenyérnyi darabokra szeletelem. Egyenként besózom, borssal, rozmaringgal, bedörzsölöm. Sütőtálba a zsiradékra fektetem, meghintem köménnyel, a fokhagymát és a darabolt vöröshagymát közé szórom, aláöntöm a bort, szorosan lefedem alufóliával. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolom, és puhulásig párolom, kb. 1,5 órát.
A fóliát leveszem, a hőfokot 220 fokra emelem, fedetlen pirítom, ameddig a levét teljesen elpárologja, közben szaftjával meglocsolom, megfordítom, mindkét oldalát pirosra pirítom.
Tálalás előtt legalább 10 percig pihentetem. Ízlés szerinti körettel, salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre