Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A tavaszi reggelik, uzsonnák, vacsorák egyik üde színfoltja a piros retek, amelyet a leggyakrabban a szendvicseink mellé harapunk, holott többféle fogásba is könnyedén belekomponálhatnánk.

A kellemes, lágy ízű vajretek kitűnő helyen van a legtöbb tavaszi salátában, friss köretben. Nagyon jó partnere a káposztának, javasolt a coleslaw salátánkba egy kevés retket is reszelni, nem bánjuk meg. A hónapos retket a tartalmasabb szendvicsekbe, különféle tortillákba, wrapokba is érdemes belekomponálni, illetve a szép piros, ress gumókat savanyítani is érdemes, hogy nyárra is velünk maradjon az üde retek-élmény.

A legegyszerűbb, ha szendvicsbe tesszük a retket
A legegyszerűbb, ha szendvicsbe tesszük a retket

A retek ezen kívül kitűnő választás, ha keleties hangulatú, wokos zöldséges egytálételeket vagy köreteket készítünk. A különféle párolt zöld köretekben szintén ott a helye, nagyon jó partnere a többi gyökérzöldségnek. Olajban is kisüthetjük: a gumókat hagyhatjuk egyben, vagy zöldséghámozóval vékony körökre szedhetjük és bő olajban retekchipset süthetünk belőle.

A retek leveleit sem szabad kidobni, hiszen ehető és sokféle módon terítékre kerülhet. A retek leveleit adhatjuk különféle kevert salátákhoz, készíthetünk pestót, de a retek levélzete krémlevesként vagy főzelékként is megállja a helyét.

Tavasszal retek nélkül elképzelhetetlen egy friss saláta
Tavasszal retek nélkül elképzelhetetlen egy friss saláta

A pestóhoz semmi másra nincs szükségünk, mint mosott, lecsöpögtetett reteklevelekre, egy maréknyi csonthéjasra, ami lehet dió, mandula vagy akár mogyoró is, egy kevés kemény sajtra (parmezánra), némi olíva olajra, egy kevés sóra és borsra. Az eredményül kapott pestóval meglocsolhatjuk az elkészült tavaszi salátáinkat, gazdagíthatók vele a különféle levesek, főzelékek, de a kifőtt tésztánkat is forgathatunk egy kevés reteklevél-pestóba.

Krémlevesnek rendkívül könnyű elkészíteni a reteklevelet, csak egy kevés krumplit főzzünk vele, ha megfőtt a krumpli, akkor tejföllel vagy tejszínnel habarjuk be és turmixoljuk az egészet krémessé. Kis fűszeres igazítás után már tálalható is.

Retekből pestót is készíthetünk, melyet a hűtőben napokig tárolhatunk
Retekből pestót is készíthetünk, melyet a hűtőben napokig tárolhatunk

A reteklevél nagyon jó helyen van a különféle zöldturmixokban, smoothie-kban is érdemes kipróbálni.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.