Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizzsel töltött paprika

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk és kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A paradicsomot 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és húsát kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldborsót, megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett rizst, belekeverjük a krémsajtot, sóval, őrölt borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük, és a masszával púposan megtöltjük a fél paprikákat. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, és tűzálló tálba helyezzük. Az apróra vágott paradicsomot köré szórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és meghintjük petrezselyemzölddel.

A sütőben kb. 15-20 percig sütjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sült csirke, sült sertésszeletek köreteként, vagy akár magában tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss