Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Borok

5 tipp egy profi borásztól, hogyan igyuk a rozét

rozé bor
Megérkezett a nyári kánikula, amikor legszívesebben vízparton vagy egy árnyas fa alatt ülnénk. Ilyenkor semmi nem esik olyan jól, mint egy pohár jégbe hűtött rozé. A könnyed és gyümölcsös rozé élénk savaival és kedves aromáival – magában, vagy akár egy kis szódával frissítve – tökéletes választás a nyárra.

Íme Takács-Barta Anna, a rozéspecialista Nagygombos Borászat borászának tippjei a rozékhoz:

1. Mindig csak hidegen! A legideálisabb a 8-10 fok körüli hőmérséklet, hiszen így érvényesülnek leginkább a bor üde, gyümölcsös jegyei. Ez alatt nem érezzük a bor aromáit, ha viszont meleg a bor, akkor kevésbé frissítő, és amúgy is, ki szeretne meleg rozét inni?

2. Fontos a pohár! Műanyag pohárból rozéfröccsöt a strandon? Rendben, de azért ha lehet, válasszunk hosszú szárú, üveg borospoharat, és mindig a száránál fogjuk meg, hogy tovább maradjon hideg.

3. Mit együnk a rozéhoz? Szerencsére könnyű hozzá ételt választani, pláne a nyári fogások mellé passzol jól. Egy mozzarella caprese, egy gyorsan elkészíthető tésztaétel, rizottó tenger gyümölcseivel, pizza vagy focaccia, sajtok, grillezett húsok vagy halak, desszertnek pedig válasszunk mellé gyümölcsös édességet. Legyen egyszerű és gyors, pont mint kinyitni egy palack rozét.

4. Ugyan nem könnyű nyáron megunni a rozét, de nem árthat, ha egyszer-egyszer feldobjuk egy kicsit. A friss rozé remek alapja az egyre divatosabb borkoktéloknak, így bátran tegyünk némi levendula- vagy rózsaszörpöt a pohárba, jöhet pár szem gyümölcs – málna, ribizli, szamóca –, öntsük rá a rozét, a szódát, tegyünk bele pár szem jeget, és ha a kertben találunk mentát vagy citromfüvet, azzal is fűszerezhetjük.

5. Egy-két éve már, hogy a rozéfröccs népszerű lett, és a strandoktól kezdve a romkocsmákon át az elegáns rendezvényekig mindenki előszeretettel fogyasztja. A kisfröccs, nagyfröccs és hosszúlépés a legközkedveltebb fajták, de nyugodtan próbáljuk ki ezeket is: ha inkább a rozé legyen a hangsúlyosabb, akkor a háziúr (4 dl bor + 1 dl szóda) a legjobb választás, focirajongók a magyar–angolt (6 dl bor + 3 dl szóda) kérjék, ha pedig túl nagy a hőség, akkor a lakófröccsnél (1 dl bor + 4 dl szóda) nem találunk jobbat.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.