Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Borok

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!
Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek!
1. Rosé daiquiri

Hozzávalók 2 főre:
1 nagy marék fagyasztott eper
50 ml lime leve
100 ml fehér rum
40 g cukor
1/2 üveg rozé, fagyasztva

A bort előző nap jégkocka készítőbe töltjük és a fagyóba tesszük. Másnap a hozzávalókat egy erősebb blenderbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Kínáljuk azonnal.

2. Bazsalikomos rozélimonádé

Hozzávalók 2 főre:
4 nagy bazsalikomlevél
2 szelet citrom
230 ml rozébor
1 dl vodka
kevés cukorszirup

Egy kancsóba bedobáljuk a citrom szeleteket és a bazsalikomleveleket, és egy arra alkalmas eszközzel megtörjük őket. Majd jeget aduk hozzá, rátöltjük a vodkát és a rozé bort. A végén adunk még hozzá egy kevés cukorszirupot, amit helyettesíthetünk vízben előre feloldott vízzel is. Alaposan elkeverjük. Jéggel teli poharakba töltjük.

3. Rozés sangria

Hozzávalók 4 főre:
3 db tetszőleges citrusgyümölcs (narancs, grépfrút, lime, citrom)
1/2 db sárgadinnye
1 maroknyi eper
1 maroknyi málna
friss mentalevelek
1 dl grépfrútlé
1 dl narancslé
4 dl szóda
1 üveg rozébor (750 ml)
cukorszirup (opcionális)

A citrusokat egy alapos mosás után szeletekre vágjuk, a dinnyét kockára vágjuk. Bedobáljuk őket egy nagyobb kancsóba vagy tetszőleges italadagolóba, hozzáadjuk a megmosott epret, málnát, mentalevelet. Felöntjük a grépfrút-, és narancslével, szódával és végül a rozé borral is. Ha valaki édesebben szereti, adhat hozzá cukorszirupot is. Érdemes legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Aki szereti a rozét, annak ott a helye a 2019. május 31-június 2. között a Rosalia Fesztiválon a Városligetben! Sőt: a Mindmegette.hu-val most belépődet is megnyerheted -figyeljétek a facebook oldalunkat!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.