Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos paradicsomleves bazsalikomos csipetkével

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor
  • 1 ág rozmaring
  • 3 levél bazsalikom
  • 1 friss paradicsom
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 2 levél bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A csipetkéhez a tojást annyi lisztel gyúrjuk össze, hogy
kemény gyúrt tésztát kapjunk, az aprított bazsalikomot is beledolgozva. Borsónyi darabkákat csipegetünk a tésztából, lisztbe forgatjuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.

Világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, beletesszük a rozmaringágat. Amikor felforrt, 3-4 percig még forraljuk, és beleszórjuk a csipetkét. Levesünk akkor kész, ha a csipetke feljött a leves színére.

Tálaláskor tépkedett bazsalikom levéllel megszórjuk, és beletesszük a kockázott friss paradicsomot.

Megjegyzés

Készíthetjük a paradicsomlevest paradicsom ivólével vagy friss paradicsommal is.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek