Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsa szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi kakaó
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a zsírt, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. 1 egész tojással összegyúrjuk. 3 cipóba osztjuk, 3 cipóba beledolgozzuk a kakaóport.

Az egyik kakaós cipót akkorára nyújtunk, mint a kis tepsi, belehelyezzük a kivajazott edénybe. Megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukorral kevert dió felét. Ere ráhelyezzük a kinyújtott világos lapot, erre ismét lekvár és a többi dió kerül. Befedjük az utolsó kakaós, villával megszurkáljuk, s előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 30-35 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

A mázhoz a tojássárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, s ezt a sárga krémet elsimítjuk a sütemény tetején.

Ha megdermedt, vizes késsel téglalapokra szeleteljük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss