Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A tavaszi, nyári időszakban érdemes a klasszikus alapanyagok mellett egy-egy csomag rukkolát is beszerezni. A bormustár ugyanis egyszerre több funkciót is betölt a salátáinkban: egyrészt zöld leveleivel bővíti a kínálatot és erőteljes aromájával hozzájárul a salátánk komplex ízvilágának kialakításához.
Mitől egyedi a rukkola?

A rukkola sötétzöld leveleiben található olajak ugyanis olyan sajátos, karakteres ízt kölcsönöznek ennek a növénynek, amely alkalmassá teszi a rukkolát arra, hogy ne csak kevert salátákban találjon otthonra, hanem önállóan is fogyasztható legyen. A borsmustár diós, földimogyorós zamatát némi csípősség is kiegészíti. Ha kifejezetten erre a csípősségre vágyunk, akkor nagyobb, erőteljesebb leveleket vásároljunk, a zsenge, friss hajtásoknak még sokkal lágyabb az íze.

Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Hogyan használjuk a rukkolát?

Erőteljes aromája miatt érdemes odafigyelni a rukkola mennyiségére mind a salátákban, mind a szendvicsekben, mind a különféle olaszos hangvételű fogásainknál. Akkor járunk jó úton, ha a rukkola nem elfedi vagy elnyomja a többi hozzávaló ízét, hanem azokkal együtt muzsikál. A borsmustár jó ízesítője a különféle tésztaételeknek, kerülhet spagettihez, megszórhatjuk vele a frissen sült pizzánkat, adhatunk belőle néhány levélnyit a lasagne mellé, de természetesen a rizottóhoz vagy más rizses fogásokhoz is kerülhet rukkola, dekoráció és extra fűszer gyanánt.

A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
Fűszerezzünk rukkolával!

A rukkolát – a zöld fűszereinkhez hasonlóan – különféle mártások, krémek készítéséhez is felhasználhatjuk. Rukkolával gazdagítható a házi vajkrém, bármilyen - krémsajt vagy túró alapon nyugvó - kence, borsmustár kerülhet a friss házi sajtjainkba, felhasználhatjuk a különféle pácainkhoz. A formás zöld leveleket összedolgozhatjuk egy kevés dióval, olíva olajjal, parmezánnak, fokhagymával és készíthetünk belőle rukkola pestót. A kész pestó azután felhasználhatjuk különféle ételeink pácolására, adhatjuk kifőtt tésztához, ízesíthetünk vele krémleveseket, főzelékeket, egytálételeket is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.