Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A tavaszi, nyári időszakban érdemes a klasszikus alapanyagok mellett egy-egy csomag rukkolát is beszerezni. A bormustár ugyanis egyszerre több funkciót is betölt a salátáinkban: egyrészt zöld leveleivel bővíti a kínálatot és erőteljes aromájával hozzájárul a salátánk komplex ízvilágának kialakításához.
Mitől egyedi a rukkola?

A rukkola sötétzöld leveleiben található olajak ugyanis olyan sajátos, karakteres ízt kölcsönöznek ennek a növénynek, amely alkalmassá teszi a rukkolát arra, hogy ne csak kevert salátákban találjon otthonra, hanem önállóan is fogyasztható legyen. A borsmustár diós, földimogyorós zamatát némi csípősség is kiegészíti. Ha kifejezetten erre a csípősségre vágyunk, akkor nagyobb, erőteljesebb leveleket vásároljunk, a zsenge, friss hajtásoknak még sokkal lágyabb az íze.

Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Hogyan használjuk a rukkolát?

Erőteljes aromája miatt érdemes odafigyelni a rukkola mennyiségére mind a salátákban, mind a szendvicsekben, mind a különféle olaszos hangvételű fogásainknál. Akkor járunk jó úton, ha a rukkola nem elfedi vagy elnyomja a többi hozzávaló ízét, hanem azokkal együtt muzsikál. A borsmustár jó ízesítője a különféle tésztaételeknek, kerülhet spagettihez, megszórhatjuk vele a frissen sült pizzánkat, adhatunk belőle néhány levélnyit a lasagne mellé, de természetesen a rizottóhoz vagy más rizses fogásokhoz is kerülhet rukkola, dekoráció és extra fűszer gyanánt.

A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
Fűszerezzünk rukkolával!

A rukkolát – a zöld fűszereinkhez hasonlóan – különféle mártások, krémek készítéséhez is felhasználhatjuk. Rukkolával gazdagítható a házi vajkrém, bármilyen - krémsajt vagy túró alapon nyugvó - kence, borsmustár kerülhet a friss házi sajtjainkba, felhasználhatjuk a különféle pácainkhoz. A formás zöld leveleket összedolgozhatjuk egy kevés dióval, olíva olajjal, parmezánnak, fokhagymával és készíthetünk belőle rukkola pestót. A kész pestó azután felhasználhatjuk különféle ételeink pácolására, adhatjuk kifőtt tésztához, ízesíthetünk vele krémleveseket, főzelékeket, egytálételeket is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.