Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A tavaszi, nyári időszakban érdemes a klasszikus alapanyagok mellett egy-egy csomag rukkolát is beszerezni. A bormustár ugyanis egyszerre több funkciót is betölt a salátáinkban: egyrészt zöld leveleivel bővíti a kínálatot és erőteljes aromájával hozzájárul a salátánk komplex ízvilágának kialakításához.
Mitől egyedi a rukkola?

A rukkola sötétzöld leveleiben található olajak ugyanis olyan sajátos, karakteres ízt kölcsönöznek ennek a növénynek, amely alkalmassá teszi a rukkolát arra, hogy ne csak kevert salátákban találjon otthonra, hanem önállóan is fogyasztható legyen. A borsmustár diós, földimogyorós zamatát némi csípősség is kiegészíti. Ha kifejezetten erre a csípősségre vágyunk, akkor nagyobb, erőteljesebb leveleket vásároljunk, a zsenge, friss hajtásoknak még sokkal lágyabb az íze.

Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Házi kence, rukkola, és máris kész az ellenállhatatlan szendvics
Hogyan használjuk a rukkolát?

Erőteljes aromája miatt érdemes odafigyelni a rukkola mennyiségére mind a salátákban, mind a szendvicsekben, mind a különféle olaszos hangvételű fogásainknál. Akkor járunk jó úton, ha a rukkola nem elfedi vagy elnyomja a többi hozzávaló ízét, hanem azokkal együtt muzsikál. A borsmustár jó ízesítője a különféle tésztaételeknek, kerülhet spagettihez, megszórhatjuk vele a frissen sült pizzánkat, adhatunk belőle néhány levélnyit a lasagne mellé, de természetesen a rizottóhoz vagy más rizses fogásokhoz is kerülhet rukkola, dekoráció és extra fűszer gyanánt.

A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
A rukkola a lepénykenyerekhez is jól passzol
Fűszerezzünk rukkolával!

A rukkolát – a zöld fűszereinkhez hasonlóan – különféle mártások, krémek készítéséhez is felhasználhatjuk. Rukkolával gazdagítható a házi vajkrém, bármilyen - krémsajt vagy túró alapon nyugvó - kence, borsmustár kerülhet a friss házi sajtjainkba, felhasználhatjuk a különféle pácainkhoz. A formás zöld leveleket összedolgozhatjuk egy kevés dióval, olíva olajjal, parmezánnak, fokhagymával és készíthetünk belőle rukkola pestót. A kész pestó azután felhasználhatjuk különféle ételeink pácolására, adhatjuk kifőtt tésztához, ízesíthetünk vele krémleveseket, főzelékeket, egytálételeket is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.